Zeldzaam Mooi organiseert verschillende evenementen, markten en festivals met respect voor natuur, cultuur en mens op bijzondere locaties door heel Nederland. Wij willen bezoekers laten genieten van markten, evenementen en festivals die iets bijdragen aan de omgeving, in plaats van ten koste gaan van de omgeving. Wij zetten ons in voor een gezonde en eerlijke planeet mét extra aandacht voor onze oceanen. Een serieuze boodschap aan de wereld, maar met een knipoog. Geen geitenwollensokken gedoe, maar noodzakelijk en vooral toegankelijk voor iedereen.

Op de Zeldzaam Mooi markten, evenementen en festivals maken wij gebruik van biologisch afbreekbare bekers. De bioplastic bekers zijn gemaakt van composteerbaar bioplastic, genaamd PLA. Dit materiaal is gemaakt op basis van maïszetmeel en volledig van hernieuwbare grondstoffen. Het is bijna niet te onderscheiden van plastic op basis van aardolie, maar onderscheid zich in kwaliteit en milieuvriendelijkheid.

 

De koffiebekers van Zeldzaam Mooi bestaan uit karton en een laagje bioplastic coating. Het karton is chloorvrij gebleekt en duurzaam geproduceerd in Nederland. De koffiebekers worden ook hergebruikt door één van onze deelnemers Korau. Korau maakt handgeschept papier van o.a. gebruikte koffiebekers van Zeldzaam Mooi.

 

De Zeldzaam Mooi Koffie bonen hebben het Rainforest Alliance keurmerk. Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Rainforest Alliance is een milieuorganisatie, die ecosystemen en mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn, beschermt.

 

Ook maken wij gebruik van (lokale) biologische leveranciers bijvoorbeeld ’s LandsBeste, 100% puur en natuurlijk. Biologische frisdranken die vrij van conserveringsmiddelen en de volledig fairtrade en biologische theelijn van Clipper, vrij van kunstmatige ingrediënten. 

Onze rietjes van straw by straw zijn 100% natuurlijk, dus zónder plastic of andere toegevoegde middelen. Ze zijn gemaakt van gedroogde graanstengels, een agrarisch restproduct.

 

Afval zamelen wij apart in.

TEAM VAN ZELDZAAM MOOI

Ilse van Haasen Nuesink is initiatiefneemster van Zeldzaam Mooi, ze heeft een achtergrond in de interieur- en designbranche. Ze heeft internationaal gewerkt voor o.a. MID Carpets, Leolux en de Ploeg. In 2010 is ze de webwinkel zeldzaammooi.com gestart, waar ze honderden kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers samen heeft gebracht in één webwinkel. Twee jaar later in 2012 startte ze met het organisatie- en adviesbureau Zeldzaam Mooi waaronder ze evenementen, markten en festivals onder de naam Zeldzaam Mooi organiseert, maar ook events in opdracht van bedrijven, particulieren, gemeentes, provincies, stichtingen en verenigingen. Begin 2019 heeft ze al meer dan 100 verschillende evenementen, markten en festivals georganiseerd. Ilse werkt samen met een heel fijn team om ieder Zeldzaam Mooi evenement, markt of festival tot een succes te maken, want een succesvol event organiseer je niet alleen, maar juist samen met je team, verschillende deelnemers, relaties en bezoekers.

Rob van Haasen coördineert de verschillende events door heel Nederland. Rob heeft een achtergrond in de facilitaire dienstverlening en is uitermate goed in het coördineren en faciliteren ter plaatse. Of het nu gaat om een compleet stroomplan uitwerken en aanleggen of het inhuren van verschillende faciliteiten, Rob regelt het allemaal.

Heleen Schaapman van Mooi graphic studio ontwerpt de huisstijl van Zeldzaam Mooi en de posters en flyers voor de Zeldzaam Mooi evenementen, markten en festivals. Heleen is uitermate creatief en een pionier in grafisch ontwerpen.

Freelancers Zeldzaam Mooi werkt samen met verschillende freelancers, van studenten, tot young professionals en ervaringsdeskundigen om ieder evenement, markt of festival tot een succes te maken. Wil je werken, stage lopen, of ervaring opdoen op de leukste en gezelligste evenementen, markten en festivals door heel Nederland? Stuur een berichtje via het contactformulier.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Blogger Icon